1dec

Ultrasoon reinigen carburateurs

Loopt je motor of bromfiets alleen maar op de choke stand? Loopt hij onregelmatig, knalt hij in de uitlaat? Heb je de motor of bromfiets langere tijd niet gebruikt en na deze stalling zonder aftappen proberen te starten? Dan is zeer waarschijnlijk je carburateur of carburateur- set vervuild.

We gaan dan vaak zelf proberen de set te demonteren en met bijvoorbeeld remmenreiniger of carburateur cleaner inspuiten. Daarna gaat vaak de compressor er op, en spuiten we goed de buisjes en gaatjes door. Niet wetend dat we dan juist de vervuiling (vaak gom deeltjes..) nog even extra ver de microkanaaltjes van de carburateur in jagen. Als alles schoon lijkt en we de set weer gemonteerd hebben volgens de afstelling in ons zelf sleutel boek, komen we er achter dat het resultaat vaak nul is.

Er is eigenlijk maar één oplossing voor vervuilde carburateurs en dat is ultrasoon reinigen. Wij hebben daar al jaren lang ervaring mee en hebben al veel tevreden klanten rondrijden. Klanten sturen sets op, of we demonteren hier de set. We “trillen” de set schoon en vervangen eventueel oude pakkingen, vlotternaalden etc. Daarna gaan we de set synchroniseren. Dit kun je ook zelf doen. Er zijn veel synchroonmeters te koop, en hoeven niet duur te zijn.

Wil je een offerte, of wil je weten of wij onderdelen kunnen leveren voor jouw type rijwiel? Neem dan even contact op via het mailformulier. Wij zijn gespecialiseerd in Japanse motoren en bromfietsen van bouwjaar 1970 tot en met 1998. Daar hebben wij nog veel servicemanuals en onderdelen fisches van op voorraad. Injectie systemen zijn eigenlijk niet geschikt voor ultrasoon reinigen. Deze moeten onder druk gezet worden om te reinigen. In een ultrasoonbad gaat dit niet lukken omdat het geen doorstroom heeft. Dit geldt overigens ook voor injectoren van auto’s waarvan wij vaak horen dat dit wel gedaan wordt. Meestal zonder resultaat.

Dus wil je echt resultaat? Neem contact met ons op!