13sep

Een fiets van de zaak was de afgelopen jaren geen aantrekkelijke optie voor werknemers. Reden is de ingewikkelde berekening van de bijtelling voor het privégebruik. Het kabinet versimpelt de fiscale fietsregeling echter per 1 januari 2020. Omdat u er vast vragen van klanten over gaat krijgen, zetten we 12 belangrijke weetjes over de nieuwe fiscale regels op een rij.

1. Bijtelling zoals bij een auto van de zaak
Het kabinet vindt dat fietsen naar het werk goed is voor het milieu. Met de nieuwe regels wordt het een stuk aantrekkelijker gemaakt om een fiets van de zaak te gebruiken. De bijtelling voor een fiets van de zaak is straks gebaseerd op de methodiek zoals bij de bijtelling voor een auto van de zaak. Wel zijn de uitgangspunten anders. Het bijtellingspercentage voor een fiets van de zaak is vanaf 2020 7%. Ondernemers kunnen een fiets van de zaak voor zichzelf aanschaffen.
2. Geen lastige registratie en complexe rekenmethode
De maatregel is vooral in het leven geroepen om de regelgeving te vereenvoudigen. Wie nu over een fiets van de zaak beschikt, moet namelijk belasting betalen over het privégebruik. Dit is lastig te registreren en de rekenmethode is complex. Continue reading “Fiets van de zaak vanaf 2020”

1dec

Loopt je motor of bromfiets alleen maar op de choke stand? Loopt hij onregelmatig, knalt hij in de uitlaat? Heb je de motor of bromfiets langere tijd niet gebruikt en na deze stalling zonder aftappen proberen te starten? Dan is zeer waarschijnlijk je carburateur of carburateur- set vervuild.

We gaan dan vaak zelf proberen de set te demonteren en met bijvoorbeeld remmenreiniger of carburateur cleaner inspuiten. Daarna gaat vaak de compressor er op, en spuiten we goed de buisjes en gaatjes door. Niet wetend dat we dan juist de vervuiling (vaak gom deeltjes..) nog even extra ver de microkanaaltjes van de carburateur in jagen. Als alles schoon lijkt en we de set weer gemonteerd hebben volgens de afstelling in ons zelf sleutel boek, komen we er achter dat het resultaat vaak nul is.

Er is eigenlijk maar één oplossing voor vervuilde carburateurs en dat is ultrasoon reinigen. Wij hebben daar al jaren lang ervaring mee en hebben al veel tevreden klanten rondrijden. Klanten sturen sets op, of we demonteren hier de set. We “trillen” de set schoon en vervangen Continue reading “Ultrasoon reinigen carburateurs”

30nov

Van alle onderdelen van de elektrische fiets is de accu het meest belangrijkste onderdeel. Dit komt met name doordat de accu de minst lange levensduur heeft vergeleken met de andere onderdelen. Behandel daarom de accu met zorg. Nu denk je “wat kan er nou mis gaan met het opladen van een accu?”. Je doet de stekker in het stopcontact en haalt hem eruit wanneer het lampje aangeeft dat de accu vol is. Hoewel je hierbij niks verkeerds doet heeft QWIC een paar handige tips voor het opladen van de accu.

1# Het opladen van de accu

Bij het opladen van de accu is het belangrijk om de oplader geheel uit het stopcontact te halen alvorens de accu aangesloten wordt. Het is verleidelijk om de oplader altijd op het stroomnet aangesloten te houden, echter is dit schadelijk voor de oplader. Dit verkort de levensduur van de oplader. Haal daarom altijd de oplader geheel uit het stopcontact. Wacht tot het lampje van de oplader geheel gedoofd is. Sluit de oplader aan op de accu. Sluit vervolgens de oplader aan op het stroomnet. Het lampje brandt nu rood. Wanneer het lampje groen wordt betekent dit dat de accu volledig opgeladen is. Haal eerst de oplader uit het stopcontact, alvorens de accu losgekoppeld wordt.

2# Accu leegrijden: Ja of Nee?  Continue reading “Hoe zit dat nu met die Accu?”

29nov

blog-1Automobilisten moeten zich de komende jaren voorbereiden op steeds meer en langere files. 80% van alle autoritten is korter dan 20 kilometer. De ideale afstand voor de e-bike. De oplossing voor fileleed is dus makkelijker dan we denken: Pak de e-bike!
Nog niet overtuigd? Wij geven je zes redenen om de elektrische fiets tóch boven de auto te verkiezen, ook in de winter.

Fietsen verminderd de kans op stress

Dat fietsen goed is voor de gezondheid, is bij de meeste mensen wel bekend. Fietsen is een laagdrempelige manier om te bewegen waardoor de conditie op peil blijft en de weerstand verbetert. Continue reading “Pak die E-bike!”